PDA

View Full Version : Ψυγειο για πραγματικα παγωμενη μπυρα


HiDef
02.08.2010, 19:05
Καλως σας βρηκα!!

Μιας και δεν ειδα καποιο νημα που να με καλυπτει, ερωτω:
Εχω απογοητευτει απο τα chillers, beertender κλπ.
Ψαχνω ενα κανονικο ψυγειακι οπως ειναι καποια σε σουπερ μαρκετ που κατεβαζουν 0 και -1 βαθμους. Απλα, σε ελαφρως μικροτερο μεγεθος.
Γνωριζετε αν κυκλοφορει κατι τετοιο? Μ αρεσει και η ιδεα της γυαλινης πορτας για να βλεπεις ευκολα ποτε ξεμενεις :)

brewmaster
02.08.2010, 19:17
Καλώς τον !!!!
Να σου πώ την αλήθεια, τέτοιο ψυγείο σε μικρό μέγεθος δεν έχω δει. Αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, δεν είναι καλές για την μπύρα.
Αν εξαιρέσεις τις lager/pils/weisse οι οποίες πίνονται γύρω στους 5 βαθμούς, όλες οι άλλες πίνονται απο τους 7 βαθμούς και πάνω.
Όσο πιο πολύ αποκλίνεις απο τις προτεινόμενες θερμοκρασίες, τόσο περισσότερα αρώματα και γεύσεις χάνεις.
Πέρνα και μια βόλτα απο τα νέα μέλη, να σε καλωσορίσουμε και επίσημα.

DIVER
02.08.2010, 19:58
Συμφωνώ 110% με τον προλαλήσαντα.

zontano
02.08.2010, 20:01
H Mυθος προμοταρει ενα ψυγειο που κατεβαζει -4.3 ,και οπως λενε οι πωλητες,η μπυρα φτανει στο τραπεζι με μολις +1 βαθμο....χαζομαρα ?
θεωρητικα οχι,γιατι μετα απο 4 λεπτα η μπυρα θα ειναι περιπου στους 5 βαθμους.

brewmaster
02.08.2010, 20:20
H Mυθος προμοταρει ενα ψυγειο που κατεβαζει -4.3 ,και οπως λενε οι πωλητες,η μπυρα φτανει στο τραπεζι με μολις +1 βαθμο....χαζομαρα ?
θεωρητικα οχι,γιατι μετα απο 4 λεπτα η μπυρα θα ειναι περιπου στους 5 βαθμους.

Μεγάλη χαζομάρα, και εξηγούμαι.
Όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και η μπύρα έχει κάποιους κανόνες. Απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, προς τα πάνω ή προς τα κάτω (δεν έχει σημασία), σοκάρουν το προϊόν.
Σκέψου ένα κρύο φαγητό, το οποίο το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για να το ζεστάνεις και να το φάς. Δεν θα πετύχεις με τίποτα τα αρώματα και την γεύση του αντίστοιχου πιάτου το οποίο έχει ζεσταθεί με φυσιολογικό τρόπο.
Δεν είναι τυχαίο που τα καλά εστιατόρια έχουν συντηρητές, προκειμένου ο πελάτης να πιεί το κρασί του στη σωστή θερμοκρασία.
Αν δεν σε έχω πείσει ακόμη (που δεν το νομίζω, χαχαχα) κάνε το εξής πείραμα.
Βάλε 2 μπυρίτσες (τις καλές, ξέρεις εσύ...), μία στους 0 βαθμούς και μια στην σωστή της θερμοκρασία.
Άνοιξε την παγωμένη, και μόλις φτάσει στην θερμοκρασία της δεύτερης, άνοιξε και την άλλη και δοκίμασε και τις δύο. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά.

Ούφ, έσκασα απο τη ζέστη.....

zontano
02.08.2010, 20:37
Δεν τιθεται θεμα σε αυτα που λες...το θεμα ειναι τι διαβολο κανουν αυτοι οι νουμπαδες και προσφερουν τετοια ψυγεια στην αγορα...και μαλιστα λενε να σερβιρεται και την μπυρα αυτη με κατεψυγμενο ποτηρι....δεν πινω ενα ποτηρι νερο γεματο με παγακια καλυτερα,μαλλον πιο γευστηκο και δροσιστικο θα ειναι.
Παντως αν ειναι να πιω μυθος,παντα σε μικρο Ολντ Φασιον ποτηρακι :0

Nik
02.08.2010, 20:43
Σιγουρα υπαρχουν επαγγελματικες λυσεις αλλα συνηθως το προβλημα δεν ειναι το ψυγειο αλλα η εξωτερικη θερμοκρασια οταν παραγγειλεις μια μπυρα και εξω καιει ο τοπος σε μερικα λεπτα θα σου φαινεται ζεστη παρολο οτι μπορει να εχει θερμοκρασια π.χ. 4 βαθμους . Τα ψυγεια αυτα που λετε συνηθως τα δινουν οι εταιριες σε περιπτερα και ταβερνες για να μπορεσει το προιον να φτασει την ωρα της καταναλωσης σε καποια νορμαλ θερμοκρασια . (Γι αυτο και αυτη την περιοδο βασιλευει η LageroPilsner που δεν εχει καποια ιδιαιτερη γευση και αυτο που χρειαζεσαι ειναι κατι κρυο για να συνελθεις . Οσο για τις "δικες" μας εχω την εντυπωση οτι οι ειδηκοι προτεινουν για διατηρηση και μονο 12-15 βαθμους για τις ALE και 4-6 για τις LAGER-PILSNER γενικα τους κανει καλο μεχρι την ημερα της καταναλωσης να βρισκονται σε χαμηλη θερμοκρασια .

kostass
02.08.2010, 21:48
.δεν πινω ενα ποτηρι νερο γεματο με παγακια καλυτερα,μαλλον πιο γευστηκο και δροσιστικο θα ειναι.

μαθαίνεις σιγά σιγά :p:p

Nik
02.08.2010, 22:58
Οσο για τις καταληλες θερμοκρασιες εδω τα λεει ολα ....
Και πιστεψτε με οτι ισχυουν απολυτα .
http://www.beer.gr/beeropedia/articles/395-serving-temperature

beerallica
03.08.2010, 00:01
Παρόλα αυτά κι εγώ χαλβαδιάζω ένα από κείνα τα σούπερ ψυγεία με τη γυάλινη πόρτα. Η μετατροπή του με ένα καλό θερμοστάτη δεν είναι σπουδαία δουλειά και λύνεται το πρόβλημα με το συνωστισμό στο οικιακό ψυγείο και τις ...χμμ... παρενέργειες στο έτερον ήμισυ.

zontano
03.08.2010, 00:41
Mιλουσα χθες με εναν ψυκτικο στην περιοχη μου,και μου ειπε οτι εχει ετοιμοπαραδωτους ηλεκτρονικους θερμοστατες,και τους εγκαθηστα με ενα 50ρικο(φιλικη τιμη φυσικα),ομως δεν κανω κινηση μεχρι να σιγουρευτω οτι θα το κρατησω τουλαχιστον για το χειμωνα.
Το αλλο θεμα τωρα ειναι της θερμοκρασιας.Τον ρωτησα και μου ειπε οτι οτι και να κανω τα +3 -3 βαθμους δεν τους γλητωνω με τπτ.Βεβαιως το γεγονος οτι ο καδος ειναι 23 λιτρα περιπου ειναι πολυ θετικο,μιας που αργουν πολυ περισοτερο να αλλαξουν θερμοκρασια αποτι το υπολοιπο ψυγειο.

beerallica
03.08.2010, 00:59
3 βαθμοί διακύμανση δεν είναι τραγικοί ρε, μια χαρά θα είσαι.

HiDef
03.08.2010, 07:26
Παιδια, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Το σκεπτικο μου ειναι οτι οντως, μεχρι να σερβιριστει και ποσο μαλλον μεχρι να φτασει στη μεση(για να μην αναγκαστεις να την κατεβασεις μονοκοπανια)η θερμοκρασια της εχει παει πολυ πανω απο τους 4-5.
Φυσικα και μιλαω για μπυρες "καθημερινης χρησης", συνοδευτικες φαγητου δλδ κλπ, που η αποκλιση απο την γευση δεν σε πειραζει και τοσο (εμενα τουλαχιστον).
Η αληθεια ειναι οτι τα ζηλευω πολυ αυτα τα ψυγεια.
Εχω δει κατα καιρους εδω (http://www.drinkstuff.com//products/mini-fridges.asp?nav=left) απιθανα μικρα ψυγειακια, αλλα εχουν σταματησει να στελνουν Ελλαδα εδω και καιρο.

Και μην ξεχναμε την κλιματικη διαφορα μας με τους βορειους.
Γιατι προφανως, οταν ο γερμανος σερβιρει στους 4, η μπυρα μενει στους 4 :)
Εδω με το καλοκαιρι των 40+, αστα να πανε...

beerallica
03.08.2010, 08:30
Ωραία ψυγειάκια αλλά δεν είναι λίγο ακριβά; Βάλε και τα μεταφορικά κι ακριβαίνουν περισσότερο. Εγώ φανταζόμουν κάτι σαν το διπλό της Coca Cola που παίζει έξω από περίπτερα, για να παίρνει ένα καλό όγκο φιαλών συν κάδο.
(πάει, θα με χωρίσει...)

HiDef
03.08.2010, 09:08
Ωραία ψυγειάκια αλλά δεν είναι λίγο ακριβά; Βάλε και τα μεταφορικά κι ακριβαίνουν περισσότερο. Εγώ φανταζόμουν κάτι σαν το διπλό της Coca Cola που παίζει έξω από περίπτερα, για να παίρνει ένα καλό όγκο φιαλών συν κάδο.
(πάει, θα με χωρίσει...)

Οντως ακριβα ειναι, γι αυτο λεω μπας και βρουμε εδω τιποτα αντιστοιχο.
Και για μενα βεβαια το διπλο της κοκα κολα θα ηταν σουπερ, αλλα θα συνοδευοταν και με διαζυγιο!!
Βεβαια, αυτα του μυθου που αναφερατε....αρχιζει και μ αρεσει η ιδεα...:)

zontano
03.08.2010, 14:30
Βεβαια, αυτα του μυθου που αναφερατε....αρχιζει και μ αρεσει η ιδεα...:)
Tα ξεχνας κιολας αυτα,αποτι εχω καταλαβει τα δινουν σε μαγαζια που κανουν πολυ μεγαλες πωλησεις μυθος.
Η Coca cola τα τελευταια χρονια τα εχει καταγραψει σχεδον ολα τα ψυγεια της,με αποτελεσμα να της εχουν ξεφυγει μερικα μονο κρυμενα σε αποθηκες παλιων ταβερνων και σουπερ μαρκετ.
1.Ισως,μπορει να βοηθησει κανας ιδιοκτητης μπυραριας που κανει καταναλωση σε αλλαντικα,αν κανει απο καποια συγκεκριμενη εταιρια,π.χ. Εβγα, αν ζητησει ψυγειο ανετα θα του δωσουν.
2.Η Pepsico Hellas ειναι χημαριο,με αποτελεσμα να μην ξερει ουτε που βρισκονται τα ψυγεια της.

beerallica
03.08.2010, 17:08
Ρε απατεώνα, να αγοράσω θέλω όχι να το σκιουφήξω!

zontano
03.08.2010, 17:35
Ρε απατεώνα, να αγοράσω θέλω όχι να το σκιουφήξω!

Aπο Frigorex,700 ευρω το μονο,1350 το διπλο,τιμες 2004-2005 που θυμαμαι,δουλευα coca cola τοτε και τα ξερω.

kostass
03.08.2010, 21:07
700 ευρω

με 700 ευρώ παίρνεις τεράστιο μεταχειρισμένο/χτυπημένο(σε κυριλέ κατάσταση πάντα...) ή ακόμα και καινούργιο!

*βασικά με 700 ευρώ θα έπαιρνα ag κομπλέ εξοπλισμό και τα λεφτά που θα έμεναν(400+) θα έπαιρνα πολλά κιλά βύνη και λυκίσκο :)

zontano
03.08.2010, 21:32
Eγω σας τα ειπα συμβουλευτικα τα πιο πανω,διοτι ψαχτηκα αρκετα τον τελευταιο καιρο,ειδικα με Εβγα και Πεπσι εχετε ελπιδες...

HiDef
15.08.2010, 08:01
Μετα απο σχετικη ερευνα, κατεληξα οτι μου κανει το Frostwell Junior (http://www.frigostar.gr/products/psygeia/product1603.html). Δυστυχως, πουλιεται 550€. Αλλα ψηνομαι πολυ. Μαλλον θα το παρω μες τη βδομαδα. Αν φυσικα καποιος γνωριζει κατι αντιστοιχο, ας με ενημερωσει :)

Ps. Καιρο τωρα θελω να πεταξω αυτο το Beertender στα σκουπιδια!!!

kostass
15.08.2010, 09:34
Πάντως σίγουρα σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν μπορείς ούτε να ζυμώσεις ούτε τόσο σωστή θερμοκρασία να πίνεις μπύρες(εκτός αν τις αφήνεις να ζεσταθούν)

http://www.beer.gr/beeropedia/articles/395-serving-temperature

Nik
15.08.2010, 16:23
Πάντως σίγουρα σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν μπορείς ούτε να ζυμώσεις ούτε τόσο σωστή θερμοκρασία να πίνεις μπύρες(εκτός αν τις αφήνεις να ζεσταθούν)

http://www.beer.gr/beeropedia/articles/395-serving-temperature
Επισης να συπληρωσω τον Κωστα οτι εχει και αρκετη καταναλωση δεν ψαχνεσαι λιγο στα μεγαλα καταστηματα σιγουρα θα βρεις κατι που να σου κανει και ισως πολυ φθηνοτερα

zontano
15.08.2010, 17:12
Με τοσα χρηματα εγω μαλλον θα ψαχνομουν για κατι τετοιο
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=115801

DIVER
15.08.2010, 17:46
Με τοσα χρηματα εγω μαλλον θα ψαχνομουν για κατι τετοιο
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=115801

Ναι ρε συ αλλά ο άνθρωπας σου λέει οτι θέλει παγωμένα μπυρόνια. Τί σχέση έχει αυτό με το συντηρητή κρασιού;

zontano
15.08.2010, 18:52
Στα χαρακτηριστικα λεει +3 εως 18 βαθμους,μπορει και να κανει.Αν οχι,δεν πειραζει.Κουβεντα να γινεται.

HiDef
15.08.2010, 19:42
Μπα, δεν κανει...
Ο στοχος ειναι να εχουμε -2 με 0, ωστε με το σερβιρισμα το καλοκαιρινο να φτασουμε εως 4-5. Αν το ξεκινησουμε απο 4-5, στη μεση του το ποτηρι θα ειναι 10-12. Με τιποτα!

kostass
16.08.2010, 09:20
Μπα, δεν κανει...
Ο στοχος ειναι να εχουμε -2 με 0, ωστε με το σερβιρισμα το καλοκαιρινο να φτασουμε εως 4-5. Αν το ξεκινησουμε απο 4-5, στη μεση του το ποτηρι θα ειναι 10-12. Με τιποτα!

αμα είναι για μαγαζί οκ, άμα είναι για το σπίτι σου το άλλο είναι άπειρες φορές πιο χρήσιμο :up:;)

Nik
16.08.2010, 09:57
αμα είναι για μαγαζί οκ, άμα είναι για το σπίτι σου το άλλο είναι άπειρες φορές πιο χρήσιμο :up:;)
Αν η χρηση ειναι για το σπιτι και σκεφτεσαι να φτιαξεις και δικη σου μπυρα ολα ειναι οκ .Picture this που λενε και οι Αγγλοφωνοι .... Εχεις π.χ. 1 μονο μπουκαλι 330ml σουπερ σπεσιαλ IPA την βγαζεις απο το ψυγειο στην θερμοκρασια που λες πινεις μια γουλια γιατι εχει ζεστη και δευτερη και τριτη οταν θα εχει φτασει κοντα στους 12 που θα αρχισει να ειναι στο Peak απο γευση και αρωματα θα εχουν μεινει κανα δυο γουλιες . Εκτος αν το θελεις να σερβιρεις αμστελο,χαινεκενοζουμια οποτε χρειαζεσαι λιγοτερο ακομα και -4 .

kostass
16.08.2010, 10:15
Εκτος αν το θελεις να σερβιρεις αμστελο,χαινεκενοζουμια οποτε χρειαζεσαι λιγοτερο ακομα και -4 .

Mην σου πώ και -10 να είναι σαν σορμπέ...να έχει και λιγο mouthfeel δηλ :D :D

zontano
16.08.2010, 14:50
Α Εκτος αν το θελεις να σερβιρεις αμστελο,χαινεκενοζουμια οποτε χρειαζεσαι λιγοτερο ακομα και -4 .

Μαλλον κατι τετοιο εχει στο μυαλο του ο Hi-Def.Σιγουρα δεν μπορουμε καθε μερα να πινουμε και 3-4-5 σουπερ σπεσιαλ μπυριτσες,εγω αν το εκανα αυτο θα δουλευα για να πληρωνω μπυρες....ετσι αναγκαστικα τιμαμε και καμια λαγκερια που ειναι φθηνες.

kostass
16.08.2010, 15:15
Μαλλον κατι τετοιο εχει στο μυαλο του ο Hi-Def.Σιγουρα δεν μπορουμε καθε μερα να πινουμε και 3-4-5 σουπερ σπεσιαλ μπυριτσες,εγω αν το εκανα αυτο θα δουλευα για να πληρωνω μπυρες....ετσι αναγκαστικα τιμαμε και καμια λαγκερια που ειναι φθηνες.

Εκτός αν φτιάχνεις δικές σου!

Δεν είναι και φθηνές οι amstel-ο heineken, πολυ πιο ακριβές απο Homebrew! Και αμα πας και σε AG καθε batch γίνεται ακόμα πιο φθηνό!

beerallica
16.08.2010, 15:42
Σιγουρα δεν μπορουμε καθε μερα να πινουμε και 3-4-5 σουπερ σπεσιαλ μπυριτσες,εγω αν το εκανα αυτο θα δουλευα για να πληρωνω μπυρες....Όχι αν έχεις την αντιπροσωπεία! Μουα χα χα χα!!!

kostass
16.08.2010, 16:38
Όχι αν έχεις την αντιπροσωπεία! Μουα χα χα χα!!!

rolfmao rolfmao rolfmao rolfmao