PDA

View Full Version : Περιβλήματα αλλαντοποιίας


kinetik
16.04.2011, 21:48
Καλησπερα παιδες, καλως σας βρηκα...
Οντας νεος στον χωρο χρειαζομαι τα φωτα των εμπειροτερων.
Ψαχνω στην Θεσσαλονικη καποιο καταστημα απο το οποιο να μπορω να προμηθευτω περιβληματα συνθετικα για αλλαντικα αλλα ο φιλος μας ο γουγλης δεν λεει τιποτα! Βρισκω μονο απο το εξωτερικο και με χρεωσεις μεταφορικων η αξια διπλασιαζεται οποτε σε αυτη την περιπτωση θα προτιμησω μαλον να χρησιμοποιησω τα δικα μου εντερα.

Υ.γ: Δεν εννοω για λουκανικα, αλλα για παριζα πχ...

DIVER
16.04.2011, 21:53
Νομίζω οτι είναι πολύ δύσκολο να βρεις συνθετικά...έψαχνε και ο Miren εδώ στην Αθήνα αλλά απ'όσο θυμάμαι δεν πουλάνε. Θα σου πει πιο σίγουρα και ο ίδιος.
Πέρνα και από τα νέα μέλη να συστηθείς.:)

kinetik
16.04.2011, 22:01
Εστω οτι δεν μπορουν να βρεθουν συνθετικα, υπαρχουν οργανικα (εννοω καποιο εντερο) που να μπορει να "ανοιξει" τοσο ωστε να παρει διαστασεις πχ σαλαμι αερος;

DIVER
16.04.2011, 22:17
hmmΈχω χρησιμοποιήσει μόνο χοιρινό παστό έντερο για λουκάνικα...
Άν το ''τουμπανιάσεις'' παίρνει μέχρι μέγεθος σαλαμιού τύπου Λευκάδος αλλά πολύυυυ οριακά να σκιστεί...

kinetik
16.04.2011, 22:25
Το δοκιμασα προχτες που εκανα λουκανικα αλλα αν σκεφτεις και το "σουφρωμα" που κανουν τα λουκανικα με το στεγνωμα αρα και το σαλαμι το πολυ πολυ να φτασει σε μεγεθος χοντρου λουκανικου....Λευκαδος ε?Πσσσσσσς τι μου θυμισες τωρα...
Καπου διαβασα για εντερο μοσχου αλλα...Σιγα μην βρεις...

miren
16.04.2011, 22:27
Οργανικά περιβλήματα, μάλλον δε πρόκειται να βρεις στο εμπόριο.
Έχουν αντικατασταθεί, πετυχημένα, με συνθετικά.
Συνθετικά όμως, σε ερασιτέχνες δε δίνουν, απλούστατα διότι τα πουλάνε χονδρικής (μεγάλες ποσότητες).
Αν έχεις κάποια άκρη σε χασάπη, τότε αν θες να κάνεις πάριζα ή μορταδέλα, να ζητήσεις παχύ έντερο χοίρου, ή κάποιο από τα στομάχια (τα στενά) του μοσχαριού. Επίσης στομάχι χοίρου θα σου κάνει τη δουλειά σου για μορταδέλα.
Το πρόβλημα όμως με αυτά τα προϊόντα είναι ότι δεν καθαρίζουν με τίποτα (ειδικά τα στομάχια από τη γλίνα τους). Αν βρεις τρόπο να τα καθαρίσεις τότε θα έχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα (εγώ πάντως δοκίμασα 3 φορές να καθαρίσω στομάχι χοίρου και απέτυχα και τις τρεις)

Ντελημπαλτας
17.04.2011, 04:35
Οργανικά περιβλήματα, μάλλον δε πρόκειται να βρεις στο εμπόριο.
Έχουν αντικατασταθεί, πετυχημένα, με συνθετικά.
Συνθετικά όμως, σε ερασιτέχνες δε δίνουν, απλούστατα διότι τα πουλάνε χονδρικής (μεγάλες ποσότητες).
Αν έχεις κάποια άκρη σε χασάπη, τότε αν θες να κάνεις πάριζα ή μορταδέλα, να ζητήσεις παχύ έντερο χοίρου, ή κάποιο από τα στομάχια (τα στενά) του μοσχαριού. Επίσης στομάχι χοίρου θα σου κάνει τη δουλειά σου για μορταδέλα.
Το πρόβλημα όμως με αυτά τα προϊόντα είναι ότι δεν καθαρίζουν με τίποτα (ειδικά τα στομάχια από τη γλίνα τους). Αν βρεις τρόπο να τα καθαρίσεις τότε θα έχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα (εγώ πάντως δοκίμασα 3 φορές να καθαρίσω στομάχι χοίρου και απέτυχα και τις τρεις)

τα δοκιμασες με ασβεστη;

miren
17.04.2011, 11:11
τα δοκιμασες με ασβεστη;

Ωπα... για πες!!!!!!!!!

Ντελημπαλτας
17.04.2011, 11:21
Ωπα... για πες!!!!!!!!!

με ασβεστη πλενουν τα αρνισια και φανταζομαι πως θα εχει εφαρμογη και στα χοιρινα.θα σου πω λεπτομερειες το βραδυ που θα γυρισω απο δουλεια.

koukoulis
17.04.2011, 11:40
Καλησπερα παιδες, καλως σας βρηκα...
Οντας νεος στον χωρο χρειαζομαι τα φωτα των εμπειροτερων.
Ψαχνω στην Θεσσαλονικη καποιο καταστημα απο το οποιο να μπορω να προμηθευτω περιβληματα συνθετικα για αλλαντικα αλλα ο φιλος μας ο γουγλης δεν λεει τιποτα! Βρισκω μονο απο το εξωτερικο και με χρεωσεις μεταφορικων η αξια διπλασιαζεται οποτε σε αυτη την περιπτωση θα προτιμησω μαλον να χρησιμοποιησω τα δικα μου εντερα.

Υ.γ: Δεν εννοω για λουκανικα, αλλα για παριζα πχ...
καλημερα και καλο πασχα,
και εγω εψαχνα για την θεσσαλονικη για τα ιδια ακριβως αλλα δεν εχω βρει τπτ ακομη για λιανικη . Εχω ενα γνωστο κρεοπολη και πρεπει να παω να του ζητησω να παραγγειλει για μενα μερικα αγελαδινα ή μοσχαρισια, οποτε μολις παρω θα σου δωσω, αλλα μαλλον μετα το πασχα τωρα. αντε και καθαρισμενα
χεχε

φιλικα κωστας

kinetik
17.04.2011, 12:11
καλημερα και καλο πασχα,
και εγω εψαχνα για την θεσσαλονικη για τα ιδια ακριβως αλλα δεν εχω βρει τπτ ακομη για λιανικη . Εχω ενα γνωστο κρεοπολη και πρεπει να παω να του ζητησω να παραγγειλει για μενα μερικα αγελαδινα ή μοσχαρισια, οποτε μολις παρω θα σου δωσω, αλλα μαλλον μετα το πασχα τωρα. αντε και καθαρισμενα
χεχε

φιλικα κωστας

Ακρη σε κρεοπωλη εχω, αλλα μου ειπε οτι απο την εποχη των τρελων αγελαδων εγκεφαλο και εντοσθια μοσχαριου και βοδινα εχουν απαγορευτει να πωλουνται. Ισως να μου λεγε και μ@λ.... για να με αποφυγει. Αν εχεις τετοια ακρη φιλε μου παρε εσυ τα εντερα και βαζω μπυρες και λοιπα υλικα εξοπλισμο να κανουμε μαζι την αλλαντοποιηση μας. Εχω κανα 2 μαγαζια υπ'οψιν μου για συνθετικα στην πλατεια εμποριου. Αν βρω θα ενημερωσω.

Ντελημπαλτας
17.04.2011, 15:59
Ωπα... για πες!!!!!!!!!

λοιπον,τσεκαρα το θεμα με μια γιαγια και ειναι οπως το περιμενα,ανακατευεις νερο με ασβεστη σε μια λεκανη,ξεπλενεις καλα το στομαχι και μετα το ριχνεις μεσα στη λεκανη με το ασβεστονερο και το αφηνεις μια μερα,την αλλη μερα το βγαζεις και ξεπλενεις,ετοιμος.

amkfl2004
17.04.2011, 16:44
λοιπον,τσεκαρα το θεμα με μια γιαγια και ειναι οπως το περιμενα,ανακατευεις νερο με ασβεστη σε μια λεκανη,ξεπλενεις καλα το στομαχι και μετα το ριχνεις μεσα στη λεκανη με το ασβεστονερο και το αφηνεις μια μερα,την αλλη μερα το βγαζεις και ξεπλενεις,ετοιμος.

λογικα θα θελει τον ασβεστη που βαζουμε και στα γλυκα του κουταλιου ετσι;

ασβεστο ασβεστη δηλαδι! μην αρχισουμε να κλεβουμε ασβεστες απο οικοδομες:p:p:p

miren
17.04.2011, 17:34
λοιπον,τσεκαρα το θεμα με μια γιαγια και ειναι οπως το περιμενα,ανακατευεις νερο με ασβεστη σε μια λεκανη,ξεπλενεις καλα το στομαχι και μετα το ριχνεις μεσα στη λεκανη με το ασβεστονερο και το αφηνεις μια μερα,την αλλη μερα το βγαζεις και ξεπλενεις,ετοιμος.

Με πρώτη ευκαιρία το δοκίμασα:up:

Ντελημπαλτας
17.04.2011, 21:51
Με πρώτη ευκαιρία το δοκίμασα:up:

ρε φιλε,να ρωτησω λιγο κατι,το ανοιγεις κανονικα το στομαχι;

panagiotis
17.04.2011, 22:31
Σαν υλικό ο ασβέστης είναι λίγο..........καρκινογόνο ή μου φαίνεται?:p
http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/asbestos

miren
17.04.2011, 23:03
ρε φιλε,να ρωτησω λιγο κατι,το ανοιγεις κανονικα το στομαχι;

Το μέσα έξω, μια νύχτα στο αλάτι, πλύσιμο με ξύδι και ξύσιμο με μαχαίρι. Η γλίνα παρέμεινε ότι και αν έκανα

Ντελημπαλτας
18.04.2011, 23:29
Το μέσα έξω, μια νύχτα στο αλάτι, πλύσιμο με ξύδι και ξύσιμο με μαχαίρι. Η γλίνα παρέμεινε ότι και αν έκανα

το περιμενα οτι θα ηξερες για το μεσα εξω και συγνωμη για την ερωτηση δηλαδις.λοιπον,το μεσα εξω,στον ασβεστη και μετα απο κανα τριωρο μπορεις να αρχισεις να το τριβεις σιγα σιγα.στα αρνισια φευγει πανευκολα και μοιαζει με ζεστη,πεντακαθαρη πετσετουλα που μολις βγηκε απο το πλυντηριο.

miren
19.04.2011, 01:31
το περιμενα οτι θα ηξερες για το μεσα εξω και συγνωμη για την ερωτηση δηλαδις.λοιπον,το μεσα εξω,στον ασβεστη και μετα απο κανα τριωρο μπορεις να αρχισεις να το τριβεις σιγα σιγα.στα αρνισια φευγει πανευκολα και μοιαζει με ζεστη,πεντακαθαρη πετσετουλα που μολις βγηκε απο το πλυντηριο.

Χμμμμμ.... το αρνίσιο δεν έχει σχέση με το χοιρινό (νομίζω)
Βέβαια μπορώ να δοκιμάσω με αρνίσιο στομάχι για να κάνω τη δουλειά μου

Ντελημπαλτας
19.04.2011, 01:44
Χμμμμμ.... το αρνίσιο δεν έχει σχέση με το χοιρινό (νομίζω)
Βέβαια μπορώ να δοκιμάσω με αρνίσιο στομάχι για να κάνω τη δουλειά μου

ναι βεβαια,απο δοκιμες και πειραματα αλλο τιποτα.

miren
19.04.2011, 11:36
Επίσης μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι η χρήση ουροδόχου κύστης σαν φυσικό περίβλημα για μορταδέλα. Αλλά σε ποιο (Έλληνα) σφαγέα θα το πω και δε θα με πάρει με τις πέτρες;:p

Ντελημπαλτας
19.04.2011, 17:14
παει,χαζεψε αυτος,θα πει.αλλα ειναι και λιγο μανουρα, την ωρα της σφαγης να'χεις το νου σου για τη φουσκα και τα γουρουνια να'ρχονται.

kostass
19.04.2011, 17:41
Επίσης μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι η χρήση ουροδόχου κύστης σαν φυσικό περίβλημα για μορταδέλα.

3.50-4.00
όλο δικό σου :p

http://www.youtube.com/watch?v=0Jc-dTtEq98

beerallica
19.04.2011, 17:49
Ρε συ Miren, δεν κάνεις ένα κόπο να ρίξεις μερικά βασικά για την αλλαντοποίηση στο wiki (http://wiki.beer.gr/index.php/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC)?

DIVER
19.04.2011, 17:53
Βρήκες άνθρωπα τώρα.:p

beerallica
19.04.2011, 20:04
Ναι, το ξέρω, αλλά είπα να το πω μήπως, λέμε τώρα.
:)

miren
20.04.2011, 00:05
Ρε συ Miren, δεν κάνεις ένα κόπο να ρίξεις μερικά βασικά για την αλλαντοποίηση στο wiki (http://wiki.beer.gr/index.php/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC)?

Ρε εδώ δε γράφω στο λουκάνικο.γρ, θα γράψω στο γουικι;

kostass
20.04.2011, 00:44
Ρε εδώ δε γράφω στο λουκάνικο.γρ, θα γράψω στο γουικι;

χα χαχα χααχ αχασχααχ
πλάκα πλάκα κάτι πρέπει να γίνει και με αυτό...

αλήθεια το προσιουτάκι υπάρχει ακόμα ή...
ε μου χρωστάς κομμάτι :)

Nightfall
20.04.2011, 03:19
Επίσης μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι η χρήση ουροδόχου κύστης σαν φυσικό περίβλημα για μορταδέλα.

Θυμησε μου το καλοκαιρι που θα κατεβω Ελλαδα να μη δοκιμασω Μορταδελα αν μου προσφερεις :DD:DD

kostass
20.04.2011, 10:28
Θυμησε μου το καλοκαιρι που θα κατεβω Ελλαδα

μαύρη πέτρα έριξες :p

miren
20.04.2011, 11:54
Θυμησε μου το καλοκαιρι που θα κατεβω Ελλαδα να μη δοκιμασω Μορταδελα αν μου προσφερεις :DD:DD

Και όμως φίλε, δοκίμασα κάποτε στον bocuse, κοτόπουλο ψημένο μέσα σε ουροδόχο κύστη και δεν είχε πάρει μυρωδιά. Ούτε βέβαια του είχε δώσει κάτι ενδιαφέρον. Υποθέτω ότι με ένα καλό πλύσιμο και ασβέστωμα δε θα υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Estarian
20.04.2011, 12:16
Νομίζω ότι το κοκορέτσι ως ιδέα είναι "χειρότερο" από την ουροδόχο κύστη, αλλά και αυτό το τσακίζουμε.. νεσπα;;;

miren
20.04.2011, 13:41
Νομίζω ότι το κοκορέτσι ως ιδέα είναι "χειρότερο" από την ουροδόχο κύστη, αλλά και αυτό το τσακίζουμε.. νεσπα;;;

μουι μπιεν;)

DIVER
20.04.2011, 20:26
Μπερντέν αλντού(ε)ν...
:p

Nightfall
20.04.2011, 22:16
Νομίζω ότι το κοκορέτσι ως ιδέα είναι "χειρότερο" από την ουροδόχο κύστη, αλλά και αυτό το τσακίζουμε.. νεσπα;;;

Μπα. Αν και φυση παμ(+πολυ)φαγο ον. Δύο πραγματα μονο δε μπορω να φαω/πιω με τίποτε. Γάλα και συκώτι. Οπότε...:DD

kostass
20.04.2011, 22:22
Γάλα και συκώτι

το δεύτερο προφανές σαν τρελός πότης, βλέπεις το δικό σου και σιχαίνεισαι να φας οποιοδήποτε άλλο :p:p
αλλά το πρώτο wtf?

εγώ μέχρι πέρισυ δεν έτρωγα καρπούζι και πεπόνι και είπα "καλά τι μλκ@ς είναι, γιατί λέω οτι δεν μου αρέσουν και δεν τα τρώω????" και ξεκίνησα να τα τρώω και τα σπάααανε!!
πάμε όλοι να δοκιμάσουμε να φάμε κάτι που δεν "μας αρέσει" αυτό το πασχα(χωρις πονηρά υπονοούμενα) :)

Nightfall
20.04.2011, 22:29
Καποιο ενζυμο λειπει και απο 7 χρονων δε μπορουσα να πιω φρεσκο γάλα. Γι' αυτο δεν πηρα την αναπτυξη που θα επρεπε :P

DIVER
20.04.2011, 22:30
Γι' αυτο δεν πηρα την αναπτυξη που θα επρεπε :P

:up::up::up:
rolfmaorolfmaorolfmao

kostass
20.04.2011, 23:18
Καποιο ενζυμο λειπει και απο 7 χρονων δε μπορουσα να πιω φρεσκο γάλα. Γι' αυτο δεν πηρα την αναπτυξη που θα επρεπε :P

χαχαχα χαχα χα χα χα χαχαχααχα

λακτάση μάλλον?
δοκίμασε να καλλιεργήσεις γάλα με κεφίρ, το έμαθα για έναν φίλο που έχει μάλλο παρόμοιο πρόβλημα, σαν δυσανεξία στην λακτόζη φάση και τώρα πίνει και αυτός καλλιεργημένο γάλα... Γιατί να το κάνεις? έχει 1-1.5% αλκοόλ, αυτό σου λέω μόνο!!!
Οχι γυναίκα μόνο γάλα ήπια μονο, στο υπόσχομαι!!!!!! χιιιικ!!!

kinetik
26.04.2011, 09:20
Καποιο ενζυμο λειπει και απο 7 χρονων δε μπορουσα να πιω φρεσκο γάλα. Γι' αυτο δεν πηρα την αναπτυξη που θα επρεπε :P


Σε νιωθω απολυτα φιλε μου......

beerallica
26.04.2011, 11:00
Παλληκάρια ξυπνήστε, σας δουλεύει. Ο Nightfall είναι 120+ κιλά!!!

DIVER
26.04.2011, 12:42
Μαρτυριάρη.

kinetik
27.04.2011, 06:55
Φιλοι συμφορουμιτες εχω καλα νεα... Βρηκα εν τελει περιβληματα αλλαντοποιιας στην Θεσσαλονικη αλλα η εταιρια στελνει σε ολη την Ελλαδα οπως λενε στο site τους.
http://www.dingascasings.gr/products.asp

beerallica
27.04.2011, 10:54
Φαντάζομαι τη χαρά που θα κάνει ο miren. Αλλά βρε παιδί μου, τι κόλλημα είναι αυτό να μη βάζουν τιμές, ακόμα και στο κατάστημά τους μπορείς να βάλεις πράγματα στο καλάθι αλλά τιμή πουθενά.

kostass
27.04.2011, 13:06
Παλληκάρια ξυπνήστε, σας δουλεύει. Ο Nightfall είναι 1200+ κιλά!!!

κατάστημά τους μπορείς να βάλεις πράγματα στο καλάθι αλλά τιμή πουθενά.

ναι ρε γμσ τα και εγώ εκνευρίζομαι...
είδες για να μην καλεσουν έναν ειδικό ευχρηστίας(γκου χου γκου χου) όταν φτιάχνουν το site τους? :)

miren
27.04.2011, 14:04
Φιλοι συμφορουμιτες εχω καλα νεα... Βρηκα εν τελει περιβληματα αλλαντοποιιας στην Θεσσαλονικη αλλα η εταιρια στελνει σε ολη την Ελλαδα οπως λενε στο site τους.
http://www.dingascasings.gr/products.asp

Είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ :up::up::D:D:):)

Estarian
27.04.2011, 14:08
Αυτό που με παραξενεύει και είναι ότι τις ποσότητες τις έχει σε γυάρδες... :S

Kάνε μια μετατροπή ρε αδερφέ.. σιγά το δύσκολο..
εκτός και αν τα παίρνει με κάποιου είδους feed+translate..

evdoba
27.04.2011, 14:38
Φιλοι συμφορουμιτες εχω καλα νεα... Βρηκα εν τελει περιβληματα αλλαντοποιιας στην Θεσσαλονικη αλλα η εταιρια στελνει σε ολη την Ελλαδα οπως λενε στο site τους.
http://www.dingascasings.gr/products.asp

Ευχαριστούμε πολύ για τα νέα!!

Οι άνθρωποι πράγματι στέλουν παντού από μια δεσμίδα και πάνω.
Οπότε το λιγότερο που μπορεί κανείς να παραγγείλει είναι μια δεσμη από 50 γυάρδες χοιρινό έντερο (http://www.dingascasings.gr/products.asp?cat=%D7%EF%E9%F1%E9%ED%DC%20%B8%ED%F4%E5%F1%E1&catID=1&lng=).
Γενικά επειδή είναι σε διχτάκια - δεσμίδες των 50 γυάρδων(6,5ευρώ) ή 100 ή 250 ή 350 μ. μπορεί να παραγγείλει κανείς στη συσκευασία που του ταιριάζει σε όση ποσότητα θέλει.

:up: :up: :up:

edit: είναι διατηρημένα σε άλμη ή σε αλάτι.

kostass
27.04.2011, 15:27
Kάνε μια μετατροπή ρε αδερφέ.. σιγά το δύσκολο..
εκτός και αν τα παίρνει με κάποιου είδους feed+translate..

κάπως έτσι είναι στάνταρ αλλά σίγουρα 100 γιάρδες ακούγονται καλύτερα απο 91.4 μέτρα :)

kinetik
27.04.2011, 17:19
Είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ :up::up::D:D:):)

Παω αυριο πρωι πρωι να παρω περιβληματα να αρχισω τις συνταγες του βιβλιου που ειχα δει οτι καποια στιγμη προτεινες... Let the party begin!

DIVER
27.04.2011, 19:35
Για τσεκάρετε και αυτό http://www.sausagemaking.org/index.html
Δεν ξέρω αν στέλνει Ελλάδα, του έστειλα mail και περιμένω απάντηση...

Estarian
28.04.2011, 16:27
Αυτός εδώ στέλνει Ελλάδα πάντως : http://www.weschenfelder.co.uk

DIVER
28.04.2011, 19:46
Ωραίος!:up:

Και ο αποπάνω μου απάντησε οτι στέλνει, απλά δεν το έχει αυτοματοποιημένο.

beerallica
29.04.2011, 01:13
Guys, να τα χώναμε αυτά στο wiki μη χαθούν;

kostass
29.04.2011, 10:28
Guys, να τα χώναμε αυτά στο wiki μη χαθούν;

σωστοοοος

shaaaaaaaaaaaaaaaarp που είσαιιιιιιι? :p

beerallica
29.04.2011, 10:43
σωστοοοος

shaaaaaaaaaaaaaaaarp που είσαιιιιιιι? :p

Εσένα πονάνε τα νυχάκια σου μωρή Λουκία;

DIVER
29.04.2011, 10:50
Όχι, η μέση του.:p

Ντελημπαλτας
29.04.2011, 10:58
Εσένα πονάνε τα νυχάκια σου μωρή Λουκία;

Όχι, η μέση του.:p

κανει τη διπλωματικη του ρε 'σεις,αμεσως να το φατε το παιδι:p

beerallica
29.04.2011, 11:00
Μήπως να τον μπανιάρω τότε μέχρι να μας στείλει αντίγραφο του πτυχίου;

Ντελημπαλτας
29.04.2011, 11:02
Μήπως να τον μπανιάρω τότε μέχρι να μας στείλει αντίγραφο του πτυχίου;

rolfmaorolfmaorolfmaorolfmao
και ποτε θα γινει αυτο αραγε;

DIVER
29.04.2011, 11:03
Ψιτ κύριοι, να μείνουμε στο τόπικ;
:whistle:

Ντελημπαλτας
29.04.2011, 11:06
Ψιτ κύριοι, να μείνουμε στο τόπικ;
:whistle:

τα περασες στο wiki;

beerallica
29.04.2011, 11:45
Μη στριμώχνεστε παιδιά, τα πέρασα εγώ.

kinetik
29.04.2011, 12:35
Τωρα οσον αφορα τον κο Διγκα απο http://www.dingascasings.gr/company.htm απο την προσωπικη επαφη που ειχα χτες εχω να πω οτι ειναι αψογος επαγγελματιας. Σπαταλησε αρκετο απο τον χρονο του για να μου δωσει βασικες πληροφοριες και να μου καταδειξει τους κινδυνους για την παρασκευη συγκεκριμενου αλλαντικου χανοντας ετσι μια πωληση εστω και μικρη. Εχει πολλες γνωσεις πανω στο θεμα και δεν ειναι απο εκεινους που τις κρατανε για τον εαυτο τους. Οσοι φιλοι συμφορουμιτες ασχολουνται με την αλλαντοποιια ερασιτεχνικα και ειναι απο Θεσ/νικη καλα θα ηταν να περασουν για εναν καφε.

Estarian
29.04.2011, 12:39
Μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι επαγγελματίες.

kostass
29.04.2011, 12:50
Μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι επαγγελματίες.

+1

miren
29.04.2011, 15:56
.... Οσοι φιλοι συμφορουμιτες ασχολουνται με την αλλαντοποιια ερασιτεχνικα και ειναι απο Θεσ/νικη καλα θα ηταν να περασουν για εναν καφε.

Θα περάσω εγώ, αν και είμαι από Αθήνα:)

kinetik
29.04.2011, 20:09
Θα περάσω εγώ, αν και είμαι από Αθήνα:)

To πρωτο πραμα που θα σου πει φιλε Miren θα ειναι να πεταξεις το βιβλιο που εχεις και εχω το "Φτιαχνω αλλαντικα μονος μου"...Για το οποιο μου ειπε πως οι συνταγες ειναι τουλαχιστον επικινδυνες και αβασιμες! Με ξενερωσε λιγο αλλα απο την αλλη μου χαραξε τον δρομο για σαλαμι Ουγγαριας που θελω να κανω. Αν ανεβεις Θεσσαλονικη στειλε κανενα pm να παμε μαζι στον Διγκα.

miren
30.04.2011, 15:24
To πρωτο πραμα που θα σου πει φιλε Miren θα ειναι να πεταξεις το βιβλιο που εχεις και εχω το "Φτιαχνω αλλαντικα μονος μου"...Για το οποιο μου ειπε πως οι συνταγες ειναι τουλαχιστον επικινδυνες και αβασιμες! Με ξενερωσε λιγο αλλα απο την αλλη μου χαραξε τον δρομο για σαλαμι Ουγγαριας που θελω να κανω. Αν ανεβεις Θεσσαλονικη στειλε κανενα pm να παμε μαζι στον Διγκα.

Οι συνταγές του βιβλίου αβάσιμες δεν είναι, επικίνδυνες ίσως και να είναι, αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς τα νιτρικά και τις άλλες πρόσθετες ουσίες. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν παρασκευάζω αλλαντικά από αυτό το βιβλίο πιά. Για να ξεκινήσεις όμως, έχε σαν μπούσουλα αυτό το βιβλίο σε ότι αφορά αναλογίες μπαχαρικών και κρεάτων και άσε κατά μέρος τα χημικά (που ούτως η άλλως σε φρέσκα λουκάνικα δεν έχουν νόημα).
Την επικινδυνότητα ο Δίγκας την εντόπισε (υποθέτω) στις αναλογίες των νιτρικών που δίνει ο συγγραφέας. Όμως αυτός χρησιμοποιεί νιτρικά προς αλάτι σε αναλογία 0,625% σε αντίθεση με την Ελληνική (και άλλων χωρών) πρακτική που η αναλογία είναι 6,25%, οπότε η ποσότητα των νιτρικών στις συνταγές πρέπει να υποδεκαπλασιαστεί.
Όταν ανέβω θα τα πούμε από κοντά

Ντελημπαλτας
30.04.2011, 17:45
Οι συνταγές του βιβλίου αβάσιμες δεν είναι, επικίνδυνες ίσως και να είναι, αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς τα νιτρικά και τις άλλες πρόσθετες ουσίες. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν παρασκευάζω αλλαντικά από αυτό το βιβλίο πιά. Για να ξεκινήσεις όμως, έχε σαν μπούσουλα αυτό το βιβλίο σε ότι αφορά αναλογίες μπαχαρικών και κρεάτων και άσε κατά μέρος τα χημικά (που ούτως η άλλως σε φρέσκα λουκάνικα δεν έχουν νόημα).
Την επικινδυνότητα ο Δίγκας την εντόπισε (υποθέτω) στις αναλογίες των νιτρικών που δίνει ο συγγραφέας. Όμως αυτός χρησιμοποιεί νιτρικά προς αλάτι σε αναλογία 0,625% σε αντίθεση με την Ελληνική (και άλλων χωρών) πρακτική που η αναλογία είναι 6,25%, οπότε η ποσότητα των νιτρικών στις συνταγές πρέπει να υποδεκαπλασιαστεί.
Όταν ανέβω θα τα πούμε από κοντά

εδω ρε φιλε μεχρι και το γευστικο ειναι απαγορευμενο αλλα ολοι το χρησιμοποιουν και σφυριζουν αδιαφορα,που να τους πεις για νιτρικα,θα σε σταυρωσουν.