PDA

View Full Version : Γαύρος μαριναρισμένος alla Marselliese


Πέτρος
14.09.2011, 17:38
*1-2 κιλά γαύρος μεγάλος κατά προτίμηση
*ξύδι, αλάτι χοντρό
*καλαμποκέλαιο
*σκόρδο, μαϊντανός, πιπεριά πράσινη και κόκκινη (αν είστε μάγκες και τσίλι)
-Καθαρίζουμε το γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια και τον βάζουμε σε τάπερ μια στρώση αλάτι,μιά στρώση γαύρο(αλάτι και στην κοιλιά) και τελειώνοντας με μια στρώση αλάτι τον βάζουμε στο ψυγείο για2-3 μέρες.
-ξεπλένουμε απ΄το αλάτι και καθαρίζουμε απ'το μεσαίο αγκάθι(κάτω από τρεχούμενο νερό είναι πιο εύκολο).
-Βάζουμε στο ξύδι για άλλες 2 μέρες πάλι στο ψυγείο
-ξεπλένουμε και βάζουμε σε στρώσεις γαύρο και μαϊντανό-σκόρδο-πιπεριές ψιλοκομένα ή στο μπλέντερ.Καλύπτουμε με καλαμποκέλαιο και διατηρούμε στο ψυγείο όσο θέλουμε, αν και δεν προλαβαίνει πολύ καιρό γιατί όσο ζόρι θέλει να γίνει τόσο εύκολα τρώγεται.
*απολαμβάνουμε με τσιπουράκι ή παγωμένη μπύρα από το σπίτι αραχτοί στην πολυθρόνα βλέποντας europa-champions league

ksdfpr
14.09.2011, 17:55
:up::up::up:
Καλό φαίνεται, θα το δοκιμάσω. Αν είναι καλό θα σου δώσω τρεις βαθμούς!!! :D

beerallica
14.09.2011, 17:57
Α χα χα χα χα χα χα!!!!! Τώρα έπιασα τον τίτλο!!!!!

Πέτρος
14.09.2011, 17:59
όσοι το δοκίμασαν (χωρίς να το κάνουν οι ίδιοι βέβαια) ενθουσιάστηκαν.
3συμβουλές
1η)μην αγοράσεις πάνω από 2 κιλά γαύρο γιατί θα σου πονέσει η μέση στο καθα΄ρισμα
2η)φρόντισε να είναι μεγάλος και φρέσκος γιατί καθαρίζεται εύκολα και δεν διαλύεται.
3η)μην βάλεις ελαιόλαδο γιατί στο ψυγείο θα γίνει σαν βούτυρο κι είναι και πιό βαρύ.Αν θές βάλε λίγο στο σερβίρισμα.

DIVER
14.09.2011, 18:08
Ρε συ, πολύ δεν είναι 2 μέρες σε σκέτο ξίδι;

Πέτρος
14.09.2011, 18:30
Ρε συ, πολύ δεν είναι 2 μέρες σε σκέτο ξίδι;
όχι μην κολώνεις,εξαρτάται απ'το μέγεθος του γαύρου.
Αν θες έλεγξε το στο 12ωρο να δεις αν είναι "ψημένος".
Εξάλλου αν "τσιμπάει" λίγο στη γεύση τραβάει περισσότερο "σβήσιμο" με μπύρα,τσίπουρο,κρασάκι λευκό.

DIVER
14.09.2011, 18:33
Εξάλλου αν "τσιμπάει" λίγο στη γεύση τραβάει περισσότερο "σβήσιμο" με μπύρα,τσίπουρο,κρασάκι λευκό.

Ναι αλλά εγώ δεν πίνω τίποτε από αυτά...
Με νερό δουμπιά ταιριάζει;
:p

Πέτρος
14.09.2011, 18:34
Ναι αλλά εγώ δεν πίνω τίποτε από αυτά...
Με νερό δουμπιά ταιριάζει;
:p
να το κουνήσεις μόνο να φύγουν οι φούσκες...:p

brewkolakas
14.09.2011, 20:30
Ναι αλλά εγώ δεν πίνω τίποτε από αυτά...
Με νερό δουμπιά ταιριάζει;
:p

Εσύ να το συνοδεύσεις με Λούτσο......:evil::evil::evil::evil:

DIVER
14.09.2011, 20:33
Εσύ να το συνοδεύσεις με Λούτσο......:evil::evil::evil::evil:

Πού είναι αυτό το κουμπάκι που γράφει ΒΑΝ;;;
:p

Ντελημπαλτας
14.09.2011, 21:07
με σκουμπρι γινεται;

TERRY72
14.09.2011, 21:47
Το σκουμπρι ειναι μεγαλο ψαρι, πως να ψηθει εν ψυχρώ ?
Ισως αν το φιλεταρεις , οπως κοβουν τον καπνιστο σολωμο ,...αλλα αξιζει ?

Γαυρακι, σκορδακι και ροζ πιπερακια ολοκληρα . Εγγύηση !

Ντελημπαλτας
15.09.2011, 09:59
Το σκουμπρι ειναι μεγαλο ψαρι, πως να ψηθει εν ψυχρώ ?
Ισως αν το φιλεταρεις , οπως κοβουν τον καπνιστο σολωμο ,...αλλα αξιζει ?

Γαυρακι, σκορδακι και ροζ πιπερακια ολοκληρα . Εγγύηση !

το φιλεταρω οπως κανουν τη σαρδελα την παντρεμενη

Πέτρος
16.09.2011, 17:16
το φιλεταρω οπως κανουν τη σαρδελα την παντρεμενη
ΝΑΙ.το φιλετάρεις,το κόβεις σε μπουκίτσες,και τα υπόλοιπα τα ίδια. Αλάτι,ξύδι, κλπ κλπ.
Δοκιμάστε το.Εγγυώμαι τηνεπιτυχία και ... την ταλαιπωρία