Beer.gr

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Αναζήτηση RSS Feeds

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΣ

Notices

Εξοπλισμός Ό,τι αφορά τον εξοπλισμό

Απάντηση
 
Εργαλεία     Εμφάνιση    
vagabond is offline
vagabond's Avatar
Μέλος από: 07.12.2010
Βρίσκομαι: Θεσσαλονικη
#1 Old 14.01.2011
Μπύρα Απολυμανση με ατμοκαθαριστη

Γεια χαρα. ολοι γνωριζουμε οτι ο μεγαλυτερος μπελας ειναι η απολυμανση των μπουκαλιων.
Ακουγωντας απο δω κι απο κει ,ειδα οτι οταν μιλανε για ατμοκαθαριστες αναφερουν οτι απολυμενει (πετυχα κι ενα forum νοικοκυρων). ετσι πηρα εναν μικρο που με 0.22 lt νερο πεταει ατμο για περιπου 8-10 λεπτα. με ενα ακροφυσιο το βαζεις στο μπουκαλι και ειναι φοβερη ευκολια και με 0.5 lt νερο απολυμενεις μια παρτιδα μπουκαλια.
Εκεινο που δε ξερω ειναι ποσο καλη ειναι η απολυμανση. Αν καποιος εχει καποια ιδεα η γνωση....?
Παντος ,αν κανει δουλεια , σωθηκαμε. ευκολια, ταχυτητα και οικονομια στο νερο.(ενας μικρος κανει περι τα 25 ευρο)
Παράθεση

Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται μόνο σε ανώνυμους επισκέπτες
Εγγραφείτε στο forum για να μην εμφανίζονται σε σας.

 
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#2 Old 14.01.2011
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος vagabond: Γεια χαρα. ολοι γνωριζουμε οτι ο μεγαλυτερος μπελας ειναι η απολυμανση των μπουκαλιων.
Ακουγωντας απο δω κι απο κει ,ειδα οτι οταν μιλανε για ατμοκαθαριστες αναφερουν οτι απολυμενει (πετυχα κι ενα forum νοικοκυρων). ετσι πηρα εναν μικρο που με 0.22 lt νερο πεταει ατμο για περιπου 8-10 λεπτα. με ενα ακροφυσιο το βαζεις στο μπουκαλι και ειναι φοβερη ευκολια και με 0.5 lt νερο απολυμενεις μια παρτιδα μπουκαλια.
Εκεινο που δε ξερω ειναι ποσο καλη ειναι η απολυμανση. Αν καποιος εχει καποια ιδεα η γνωση....?
Παντος ,αν κανει δουλεια , σωθηκαμε. ευκολια, ταχυτητα και οικονομια στο νερο.(ενας μικρος κανει περι τα 25 ευρο)
κομπλέ είναι η απολύμανση, αν δεν έχει τίποτα χοντρό(που σίγορυα και αυτά τα διώχνει) μόλις ακουμπήσει ατμός το γυαλί απολυμαίνονται τα πάντα.

ποσο έκανε?


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
beerallica is offline
beerallica's Avatar
Μέλος από: 25.07.2008
Βρίσκομαι: Saint Etienne
Προτιμώ: Alesmith X
#3 Old 14.01.2011
Μπύρα

Κάποιος, εκτός από ορθοπεδικό, χρειάζεται και οφθαλμίατρο.

I don't know what weapons will be used in world war three, but in world war four people will use sticks and stones. - Albert Einstein
Παράθεση
Nik is online now
Nik's Avatar
Μέλος από: 25.10.2008
Βρίσκομαι: Αθηνα
Προτιμώ: Η δικια μου!!!
#4 Old 14.01.2011
Μπύρα

Η απολυμανση με ατμο ισχυει αυτο που δεν μπορω να θυμηθω( καπου το εχω διαβασει ...)
Ειναι ποσος χρονος χρειαζεται και ποση πιεση .
Ξερω σιγουρα οτι για απολυμανση ενδεχωμενως και αποστειρωση με ατμο χωρις πιεση χρειαζονται περιπου 15-20 λεπτα σε κλειστο δοχειο.
Για πιεση οπως ειναι το δικο σου κολπο ισως να ειναι μερικα δευτερολεπτα.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
spyrusthevirus is offline
spyrusthevirus's Avatar
Μέλος από: 29.05.2010
Βρίσκομαι: Πάτρα
Προτιμώ: ΦΙΞ
#5 Old 14.01.2011
Μπύρα

ναι αλλα μια ψεκασιά με το απολυμαντικό στο μπουκάλι δεν ειναι πιο γρήγορη και κυρίως σίγουρη λύση?
Παράθεση
DIVER is offline
DIVER's Avatar
Μέλος από: 14.05.2009
Βρίσκομαι: Αθήνα-Νέα Ιωνία
Προτιμώ: Όποια έχει αλκοόλ φυσικά!
#6 Old 14.01.2011
Μπύρα

Εγώ πάντως είμαι πολύ επιφυλακτικός με αυτό. Ο ατμός για να απολυμάνει θέλει υψηλή θερμοκρασία και παρατεταμένη επαφή (ουχί ένα περασματάκι).
Επιπλέον, ψεκάζοντας το μπουκάλι είναι σχεδόν σίγουρο πως στον πάτο η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, θερμοκρασία που όχι μόνο δε θα απολυμάνει, αλλά θα αποτελέσει και πρώτης τάξης ''υπόστρωμα'' για ανάπτυξη κάποιου υποτιθέμενου μικροβίου.

Θα γίνουν όλα σε μια ''λογική'' τιμή και με το ''νόμιμο'' πάντα επιτόκιο...
Παράθεση
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#7 Old 14.01.2011
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος spyrusthevirus: ναι αλλα μια ψεκασιά με το απολυμαντικό στο μπουκάλι δεν ειναι πιο γρήγορη και κυρίως σίγουρη λύση?
ναι αν το έχεις συνηθίσει όπως εμείς...

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος DIVER: Εγώ πάντως είμαι πολύ επιφυλακτικός με αυτό. Ο ατμός για να απολυμάνει θέλει υψηλή θερμοκρασία και παρατεταμένη επαφή (ουχί ένα περασματάκι).
Επιπλέον, ψεκάζοντας το μπουκάλι είναι σχεδόν σίγουρο πως στον πάτο η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, θερμοκρασία που όχι μόνο δε θα απολυμάνει, αλλά θα αποτελέσει και πρώτης τάξης ''υπόστρωμα'' για ανάπτυξη κάποιου υποτιθέμενου μικροβίου.
τι λες ρε πρεζάκι? εχεις βαλει το χερι σου σε ατμό?
αν ψεκάσεις μέσα στο μπουκάλι ατμό είσαι κύριος. ο ατμός ειναι 100C ανάλογα το υψόμετρο και απολυμαίνει καθευθείαν αν σπάει με πίεση στο εσωτερικο του μπουκαλιου.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
DIVER is offline
DIVER's Avatar
Μέλος από: 14.05.2009
Βρίσκομαι: Αθήνα-Νέα Ιωνία
Προτιμώ: Όποια έχει αλκοόλ φυσικά!
#8 Old 14.01.2011
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος kostass: τι λες ρε πρεζάκι? εχεις βαλει το χερι σου σε ατμό?
αν ψεκάσεις μέσα στο μπουκάλι ατμό είσαι κύριος. ο ατμός ειναι 100C ανάλογα το υψόμετρο και απολυμαίνει καθευθείαν αν σπάει με πίεση στο εσωτερικο του μπουκαλιου.
Kαι ποιός σου είπε οτι ''ψωφάνε'' τα μικρόβια επειδή εσύ δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου; Χρειάζεται χρόνος έκθεσης και όχι κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Άλλωστε δεν είπα οτι δεν είναι καλό ''καθαριστικό'' εάν έχεις ήδη καθαρά και σωστά αποθηκευμένα μπουκάλια. Ο σκεπτικισμός που πηγάζει από το κατά πόσο πραγματικά θα έχει τη δυνατότητα να απολυμάνει ένα μπουκάλι που έχει ''τσιμπήσει'' κάτι για οποιονδήποτε λόγο.

Θα γίνουν όλα σε μια ''λογική'' τιμή και με το ''νόμιμο'' πάντα επιτόκιο...
Παράθεση
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#9 Old 14.01.2011
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος DIVER: Kαι ποιός σου είπε οτι ''ψωφάνε'' τα μικρόβια επειδή εσύ δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου; Χρειάζεται χρόνος έκθεσης και όχι κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα.
στους 100 για ενα δευτερολεπτο απ ότι θυμάμαι, δεν μένει τίποτις(εκτός αν είναι περίεργη επιφάνεια και οχι καθαρή, botulism, τρελή αγελάδα και τέτοια), ά ρε παστερ!


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
DIVER is offline
DIVER's Avatar
Μέλος από: 14.05.2009
Βρίσκομαι: Αθήνα-Νέα Ιωνία
Προτιμώ: Όποια έχει αλκοόλ φυσικά!
#10 Old 14.01.2011
Μπύρα

Λάθος θυμάσαι.
Εσύ μιλάς για παστερίωση.

Θα γίνουν όλα σε μια ''λογική'' τιμή και με το ''νόμιμο'' πάντα επιτόκιο...
Παράθεση
Απάντηση

Bookmarks

Εργαλεία
Εμφάνιση

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Μετάβαση στην ενότητα


Η ώρα στο BEER.gr είναι 16:36 (GMT +3).