Beer.gr

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014
Αναζήτηση RSS Feeds

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΣ

Notices

Συνταγές Συνταγές απ' όλο τον κόσμο

Απάντηση
 
Εργαλεία     Εμφάνιση    
spyrusthevirus is offline
spyrusthevirus's Avatar
Μέλος από: 29.05.2010
Βρίσκομαι: Πάτρα
Προτιμώ: ΦΙΞ
#1 Old 12.12.2011
Μπύρα Χοιρινός λαιμός ο μαλακός σαν βούτυρο

Ας μαγειρέψουμε για άλλη μια φορά με μπύρα. Η συνταγή είναι το τελευταίο καταφύγιο αφού δε βρεθεί κότσι στο χασάπη, για γαμάτο κρέας που μυρίζει μπύρα απο χιλιόμετρα και κόβεται μόνο που το κοιτάς.
Θέλουμε:
1,5 κιλό χοιρινό λαιμό
3-4 σκελίδες σκόρδο το λιγότερο
3 κρεμμύδια
1-2 κουτάκια μπύρα-αρκετά για να το καλύπτουν στο ταψί
αλάτι πιπέρι ριγανη
μουστάρδα dijon και κανονικη

Παίρνουμε το λαιμό και τον κόβουμε σε χοντρές φέτες, ή σε μερίδες. εμένα οι μερίδες μου είναι χοντρές φέτες οπότε δε το σκέφτομαι πολύ.
Πετάμε στο ταψί το λαιμό, τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτια πιπέρια ρίγανη και οτι άλλο μπαχαρικό μας κάτσει, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon (όχι "κανονική"), ρίχνουμε μπύρα μέχρι να το σκεπάσει, και το μαρινάρουμε για καμια 12αριά ώρες.
Την επόμενη το βάζουμε στο φούρνο στους 150(με όλη τη μαρινάδα) και ψήνουμε για 3-4 ώρες.
Παίρνουμε το ζουμί απο το ταψί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, και βράζουμε κάμποσο μέχρι να αρχίσει να μειώνεται. κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μουστάρδα για να δέσει. το αφήνουμε να βράσει με τη θερμότητα απο το μάτι ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. πετάμε τη σάλτσα στο κρέας, ξεφορτωνόμαστε τα μαχαίρια απο το τραπέχι γιατι είναι περριτά, και συνοδεύουμε με πατάτες στο φούρνο, πατατοσαλάτα, πατάτες "σωτέ" , πουρέ, ή με όλα τα παραπάνω. και φυσικά μπύρα.
αν θέλετε μια ψευδαίσθηση λαχανικού συνοδέψτε με λάχανο σωταρισμένο σε βούτυρο.


Προφανώς η γεύση μας βασίζεται στη μπύρα οπότε άλλη φάση με φιξ άλλη με μια μοναστηριακή. αν δε τα λυπάστε ρίχτε μοναστηριακή

Επίσης όσο ψήνεται μπορούμε να βάλουμε και κανα λουκάνικο στο ταψί (χαραγμένο) και η φάση ξεφεύγει

Τροποποιήθηκε τον χρήστη spyrusthevirus 12.12.2011, στις 10:53.
Παράθεση

Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται μόνο σε ανώνυμους επισκέπτες
Εγγραφείτε στο forum για να μην εμφανίζονται σε σας.

 
TERRY72 is offline
TERRY72's Avatar
Μέλος από: 07.07.2010
Βρίσκομαι: Μήπως ετοιμάζομαι για την αραπιά;
Προτιμώ: MIKKELLER Black + Southern Tier IPA
#2 Old 12.12.2011
Μπύρα

Ρε μαστορα, 4 ωρες στο φουρνο και ελεφαντα να βαλεις θα γινει βουτυρο !!!!

Beer was never meant to be bland, tastless and apathetic.
Παράθεση
DIVER is offline
DIVER's Avatar
Μέλος από: 14.05.2009
Βρίσκομαι: Αθήνα-Νέα Ιωνία
Προτιμώ: Όποια έχει αλκοόλ φυσικά!
#3 Old 12.12.2011
Μπύρα

Επίσης δεν έγραψες πότε βάζεις τη μπύρα.

Θα γίνουν όλα σε μια ''λογική'' τιμή και με το ''νόμιμο'' πάντα επιτόκιο...
Παράθεση
spyrusthevirus is offline
spyrusthevirus's Avatar
Μέλος από: 29.05.2010
Βρίσκομαι: Πάτρα
Προτιμώ: ΦΙΞ
#4 Old 12.12.2011
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος DIVER: Επίσης δεν έγραψες πότε βάζεις τη μπύρα.
σωστός.
όταν λέω το μαρινάρουμε εννοώ σε μπύρα, κάτσε να το φτιάξω.
Terry, εγω το έκανα και λιγότερες ώρες, είναι λίγο με το μάτι, αλλα rule of thumb το 3-4. Δοκιμασέ το όμως και θα με θυμηθείς.
Παράθεση
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#5 Old 12.12.2011
Μπύρα

ε και εσύ αργό ψήσιμο σε λαιμό...οχι πως ειναι κακο αλλα αν είναι να εχεις χρονο,
βάλε καμια σπάλα, κανα πιο σκληρό κομματι τεσπα


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
Απάντηση

Bookmarks

Εργαλεία
Εμφάνιση

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Μετάβαση στην ενότητα


Η ώρα στο BEER.gr είναι 19:49 (GMT +3).