Beer.gr

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Αναζήτηση RSS Feeds

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΣ

Notices

Συνταγές Συνταγές απ' όλο τον κόσμο

Απάντηση
 
Εργαλεία     Εμφάνιση    
VASCOS is offline
VASCOS's Avatar
Μέλος από: 08.12.2008
Βρίσκομαι: Χολαργος
Προτιμώ: οχι κάποια ειδικά
#1 Old 11.01.2010
Μπύρα 2 συνταγές για λούτζα

Στέλνω δυο συνταγές λούτζας απο τις Κυκλάδες. Η μία με μαραθόσπορο και η άλλη με κόλιαντρο (τις έφτιαξα και τις δύο και σε τρείς μέρες εξαφανίστηκαν)
Ορεξη και Υπομονή να υπάρχει

(1η)Λούντζα σημαίνει κόντρα φιλέτο, πήρε το όνομα της από το κομμάτι κρέας που χρησιμοποιήσουν για να την κάνουν. Την συναντάμε στην Τήνο, Σύρο, Μύκονο, σε διάφορες εκδοχές. Εδώ θα δούμε μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής της Τήνου.

Για την λούντζα θα χρειαστούμε

1,5 κιλό χοιρινό κόντρα φιλέτο (ξεκοκαλισμένο)
1 κιλό περίπου χοντρό αλάτι
200 γρ μαραθόσπορο
100 γρ πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1 λίτρο κρασί βισάντο (γλυκό) (εγώ έβαλα μαυροδαύφνη -απο το Lidl-)

Σε ένα πλαστικό τάπερ στρώνουμε τον πάτο με το χοντρό αλάτι, ακουμπάμε το κρέας και το σκεπάζουμε όλο με το αλάτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις μέρες γυρνώντας το τακτικά και προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται
Ξεπλένουμε το κρέας από το αλάτι, στρώνουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε τον μαραθόσπορο και το πιπέρι και ρολάρουμε το κρέας για να κολλήσουν πάνω.
Το βάζουμε πάλι στο ταπερ αλλά τώρα σκεπάζουμε με το βισαντο ή μαυροδαύφνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Βγάζουμε το κρέας από το κρασί, στεγνώνουμε και το τυλίγουμε με ένα τούλι. Το κρεμάμε σε δροσερό μέρος που αερίζεται καλά για τέσσερις ήμερες για να στεγνώσει
Το συντηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό


Λούντζα (2)

Υλικά
Χοιρινό φιλέτο
κόλιανδρος
αλάτι χοντρό
κρασί ξηρό

Τρόπος παρασκευής

• Τοποθετούμε τη λούντζα σε βαθύ δοχείο και την πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και αλάτι.

• Προσθέτουμε κρασί να τη σκεπάζει και την αφήνουμε 10-15 μέρες να ψηθεί. Τη γυρίζουμε δυο φορές την ημέρα για να τραβήξει το κρασί. Προσθέτουμε, αν χρειαστεί, κρασί και την αφήνουμε να στεγνώσει.

• Την καπνίζουμε 2-3 ώρες καθημερινά για 20 μέρες.


Τροποποιήθηκε τον χρήστη miren 11.01.2010, στις 18:45.
Παράθεση

Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται μόνο σε ανώνυμους επισκέπτες
Εγγραφείτε στο forum για να μην εμφανίζονται σε σας.

 
Adrian Stout is offline
Adrian Stout's Avatar
Μέλος από: 29.11.2009
#2 Old 11.01.2010
Μπύρα

Πολύ ωραία, θα δοκιμαστούν! (μιαμ)
Ερώτηση, στην πρώτη εκδοχή όταν προσθέτεις το κρασί δεν θα ξεκολλήσουν από το κρέας τα μπαχαρικά;
Παράθεση
VASCOS is offline
VASCOS's Avatar
Μέλος από: 08.12.2008
Βρίσκομαι: Χολαργος
Προτιμώ: οχι κάποια ειδικά
#3 Old 12.01.2010
Μπύρα λουτζα και μπαχαρικά

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος Adrian Stout: Πολύ ωραία, θα δοκιμαστούν! (μιαμ)
Ερώτηση, στην πρώτη εκδοχή όταν προσθέτεις το κρασί δεν θα ξεκολλήσουν από το κρέας τα μπαχαρικά;
Σωστό.

Επειδή δεν μπόρεσα να βάλω τα μπαχαρικά όπως λέει η συνταγή τα έβαλα στο κρασί μαζί με το κρέας και τα άφησα περισσότερες μέρες.
Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο γιατί τα μπαχάρια αφησαν το άρωμά τους με αποτέλεσμα να ποτιστεί και το κρέας.
Το άρωμα που έβγαζε η λούτζα μετά το πέρας της επεξεργασίας δεν περιγράφεται.
φιλικά
Παράθεση
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#4 Old 12.01.2010
Μπύρα

Aντί για χοιρινό φιλέτο δεν παίζει τίποτα άλλο όχι τόσο ακριβό?


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
DIVER is offline
DIVER's Avatar
Μέλος από: 14.05.2009
Βρίσκομαι: Αθήνα-Νέα Ιωνία
Προτιμώ: Όποια έχει αλκοόλ φυσικά!
#5 Old 12.01.2010
Μπύρα

Μόλις μπήκε στο αλάτι 1,2kgr ψαρονέφρι.
Θα ακολουθήσω την πρώτη συνταγή.
Για να δούμε...

Θα γίνουν όλα σε μια ''λογική'' τιμή και με το ''νόμιμο'' πάντα επιτόκιο...
Παράθεση
beerallica is offline
beerallica's Avatar
Μέλος από: 25.07.2008
Βρίσκομαι: Saint Etienne
Προτιμώ: Alesmith X
#6 Old 12.01.2010
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος kostass: Aντί για χοιρινό φιλέτο δεν παίζει τίποτα άλλο όχι τόσο ακριβό?
Τα κομμάτια του χοιρινού ακολουθούν περίπου τη μορφολογία του μοσχαριού, όμως είναι μικρά σε μέγεθος και τόσο δύσκολο να διαχωριστούν που δεν πωλούνται ξεχωριστά. Δεν θα βρεις ας πούμε νουά, τρανς, στρογγυλό ή κιλότο χοιρινό, αλλά φέτες από το μπούτι. Το ψαρονέφρι είναι φυσικά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα κομμάτια, όπως και το μοσχαρίσιο φιλέτο, και μπορεί να πουληθεί ξεχωριστά.

Αν βρεις περίτεχνα κομμένο μπούτι που να μην περιέχει λίπη και ίνες τότε νομίζω ότι κάνει, αλλά λίγο χλωμό το βλέπω.

I don't know what weapons will be used in world war three, but in world war four people will use sticks and stones. - Albert Einstein
Παράθεση
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#7 Old 12.01.2010
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος beerallica: Αν βρεις περίτεχνα κομμένο μπούτι που να μην περιέχει λίπη και ίνες τότε νομίζω ότι κάνει, αλλά λίγο χλωμό το βλέπω.
Δεν μπορώ να πάρω ένα ολόκληρο κομμάτι απο κάπου και να το κάνω εγώ κομπλέ? Αν πάρω ολόκληρο μπούτι θα το κάνω σαν τον Μιχάλη προσιούτο...


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
beerallica is offline
beerallica's Avatar
Μέλος από: 25.07.2008
Βρίσκομαι: Saint Etienne
Προτιμώ: Alesmith X
#8 Old 13.01.2010
Μπύρα

Υποθέτω ότι μπορείς να πάρεις το κομμάτι της ράχης απ' όπου βγαίνουν οι μπριζόλες. Όχι πολύ ψηλά γιατί αρχίζουν διάφοροι ιστοί, προτίμησε χαμηλά, προς το μπούτι. Το ψαχνό που υπάρχει εκεί είναι καθαρό και θα σε βολέψει. Αφού το αφαιρέσεις προσεκτικά από τα κόκκαλα, μπορείς ό,τι μείνει να το μαγειρέψεις, θα βγάλει αρκετό μαμ.

I don't know what weapons will be used in world war three, but in world war four people will use sticks and stones. - Albert Einstein
Παράθεση
kostass is offline
kostass's Avatar
Μέλος από: 30.01.2009
Βρίσκομαι: Ελλάδα
Προτιμώ: Όλες
#9 Old 13.01.2010
Μπύρα

Απόσπασμα:
Προβολή μηνύματος beerallica: Υποθέτω ότι μπορείς να πάρεις το κομμάτι της ράχης απ' όπου βγαίνουν οι μπριζόλες.
Σωστός ο Αλέξανδρος!


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 50 or greater. You currently have 0 posts.
Παράθεση
brewmaster is offline
brewmaster's Avatar
Μέλος από: 25.07.2008
#10 Old 14.01.2010
Μπύρα

Λοιπόν έβαλα και εγώ μπρός την 1η συνταγή. Δεν σκέφτηκα στην αρχή που προσθέτουμε το αλάτι, να προσθέσω και λίγο κόλιανδρο. Δεν πειράζει όμως.
Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Φίλε είσαι "off topic". Το μήνυμα σου θα αυτοκαταστραφεί σε περίπου 11 ώρες και 42 δεύτερα.
Παράθεση
Απάντηση

Bookmarks

Εργαλεία
Εμφάνιση

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Μετάβαση στην ενότητα


Η ώρα στο BEER.gr είναι 18:49 (GMT +3).